BASIN BÜLTENİ

FDA Onaylı Elektronik Sigara

Elektronik sigara 2014 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri’nde oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Elektronik sigara diğer tütün ürünlerinden daha az zararlı madde içerdiği anlayışı ABD’yi harekete geçirdi. ABD ilaç ajansı FDA şu günlerde ilk kez bir elektronik sigaranın satışına onay verdi.

Yetkili makam, ciddi kısıtlamalara rağmen ilk kez likit içeren bir e-sigara satışına resmi olarak izin verdi. Bunun temel nedeni ise sigara içenlerin normal sigara tüketimini azaltmalarına yardımcı olmasıdır. Elektronik sigara geleneksel tütün ürünlerinden daha az tehlikelidir. Elektronik sigarada yer alan aerosoller normal tütün ürünlerinden daha az negatif etkiye sahiptir. Düşük nikotin seviyeleri diğer tütün ürünlerine göre daha az etkiye sahiptir.

Amerika’da E-Sigara İçin Onay

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), sigara bağımlılığına karşı elektronik sigara hamlesinde bulundu. Buna bazı otoriteler karşı çıksa da yine de diğer maddelerden daha az zararsız olmasıyla pek çok kimse tarafından desteklenen bir karar oldu. Bu düzenleme ise şimdiden geleneksel tütün ürünlerini etkiledi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bağımlılık yapan bir madde olan nikotine karşı daha fazla önlemler alınması gerektiğini duyurdu. Sigaranın sağlığa zararlarını bilmeyen yoktur. Ancak bu bağımlılık dünyada en yaygın olan bağımlılıkların başında gelir. Elektronik sigara onayı ise normal tütün bağımlılarına karşı alınmış ufak bir tedbiri kapsamaktadır.

FDA, E-Sigarayı İlk Kez Onayladı

Neredeyse pek çok ülkenin merakla beklediği elektronik sigara onayı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), tarafından verildi. Bu bazı kesimlerde tepkilere neden oldu. Sigaranın her türlü zararlı olduğunu kabul eden kişiler bu onaydan pek memnun olmadı. Hatta kararı bir çıkar çatışması olarak gördü. Ancak FDA geleneksel sigara içmekten daha az zararlı olduğuna dair bir kanıya varmış olmalı ki bu duruma onay verdi.

Bununla birlikte hiç sigara kullanmayanların elektronik sigara alması da yasaklandı. Bu durumun ortaya çıkmasında ise onayın ortadan kalkacağı ve geri çekileceği ima edildi. Tütün ve nikotini düzenlemeye yönelik çalışma kapsamında elektronik sigaranın önemi bir şekilde duyurulmuş oldu.


Advertorial Reklam hakkında;
İncelemiş olduğunuz metin tamamen tanıtım yapmak, bilgi ve fikir vermek amaçlıdır.
Metin detayında yer alan içerik, bilgi ve yönlendirilen linkler ile ilgili her türlü sorumluluk/yükümlülük tamamen bülteni gönderen kuruluşa aittir.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu