BASIN BÜLTENİ

Koltuk Takımı Renkleri Nasıl Olmalıdır?

Birçok insan için ev standart bir yaşam alanından daha fazlasıdır. Herkes  tarzını ve ruhunu yansıtan evleri dekore ederken farklı alanlara odaklanır. Özellikle belli odalar daha fazla kullanıldığı için dekorasyonda başı çeker. Oturma alanlarını önemseyenler için büyük önem arz eden koltuk takımlarını seçmek kolay olmayabilir. Farklı tarz ve dokuları bir araya getiren koltuk takımlarının rengi daima ön planda tutulan detayların başında yer alır.

Zevkinize ve tarzınıza uygun bir oturma alanı yaratmak için koltuk takımının hangi renk olması gerektiğini merak ediyorsanız işte cevabı;

Odanın Boyutlarını Dikkate Alın

Oturma odası için koltuk modeli ve rengi seçerken odanın boyutlarına ayrıca dikkat etmeniz gerekir. Özellikle geniş bir oturma odasına sahipseniz açık renkler kullanmak odanın eksik görünmesine neden olabilir. Bunun yerine sevdiğiniz renklerin koyu tonlarından oluşan koltuk takımları tercih edebilirsiniz.

Koltukların Renk Anlamını İhmal Etmeyin

Evini dekore eden herkes için koltuk renklerinin farklı bir önemi vardır. Dekorasyon trendleri ve tarzınız başta olmak üzere pek çok detay koltuk rengi seçimini etkiler. Ancak birçok kişi koltuk renklerinin anlamını ve etkisini göz ardı eder. Odanızda yaratmak istediğiniz etki ve enerjiyi önceden belirleyerek koltuk rengini buna göre seçebilirsiniz.

Odanın Duvarlarını Dikkate Alın

Birçok kişi oturma odasını dekore ederken sevdiği renkte duvarlar yapmayı tercih eder. Oturma odasını daha kolay bir şekilde dekore etmek istiyorsanız öncelikle duvarı değil koltuk rengini netleştirin. Koltuk rengini baz alarak odayı dekore etmek daha kolay olacaktır. Duvar renginin açık  ya da koyu olmasına dikkat ederek koltuk rengi seçmenizde fayda var.

Odanın Işık Alma Derecesini Önemseyin

Oturma odasında geniş yer kaplayan koltukların rengini seçerken aydınlığı göz ardı etmeyin. Özellikle oturma odasının az ışık ya da fazla ışık alıyor olması koltuk rengini doğrudan etkiler. Az ışık alan bir oda için koltuk rengi belirliyorsanız çok fazla renk karmaşasından ve koyu renklerden kaçınmanız gerekir.

Koltuk takımı ve diğer mobilya seçeneklerini tek bir yerden tamamlamak için https://www.wehomy.com/ adresini ziyaret edebilir, aradığınızı bulabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu