BASIN BÜLTENİ

Kurumsal SEO Nedir?

Kurumsal SEO aslında arama motoru optimizasyonuna yönelik büyük ölçekli, stratejik bir yaklaşımdır. Web sitenizin arama motorlarındaki benzersiz konumuna ek olarak markanızın iş hedeflerine dayanmaktadır. Ancak aynı zamanda, Google’ın mevcut yeteneklerinin ve evrimsel yörüngesinin daha geniş bir bağlamını da hesaba katar. Kurumsal düzeydeki zorluklar, kurumsal düzeyde çözümler gerektirmektedir. Simur Digital kurumsal SEO alanındaki hizmetleriyle farklı sektörlerde faaliyet gösteren kurumsal işletmelerin web ortamındaki çevrim içi varlığına önemli katkılar sağlamaktadır.

Kurumsal SEO, yüksek kaliteli içerik oluşturma ve sayfa içi optimizasyon ile yüksek düzeyde hedeflenmiş stratejik erişim için bütünsel bir yaklaşım sağlar. Birlikte eşleştirildiğinde, bu stratejiler genellikle en önde gelen kazançlı sayfalarda ve rekabetçi anahtar kelime terimlerinde büyük ölçüde etkilidir. Bu yaklaşım, bir siteye çok çeşitli anahtar kelimelerden organik trafik kazandırır. Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin avantajlarından yararlanmanın yanı sıra, büyük, rekabetçi ana terimlere hükmetme imkanı verir.

Popüler olmayan aramalar önemsiz gibi görünse de, toplam arama hacimleri aslında ana terimlerin hacmini aşabilir. Ayrıca, uzun kuyruklu anahtar kelimelerin normalde kazanılması daha kolaydır ve markanız için düşük aşılı meyveleri temsil ederler.

Marka İtibarını Korumak

Markalı aramalar internet kullanıcıları arasında oldukça yaygındır. Markalı aramalar sonucunda tüketiciler tarafından olası bir çözüm bulunması, marka ve ürünler özelinde araştırma yapılması nedeniyle çok önemlidirler.  Kurumsal SEO kurumsal şirketlere, marka kimliğini yönetmek ve geliştirmek için benzeri görülmemiş bir imkan verir. Kurumsal SEO çalışmaları sayesinde işletmeler, sorunsuz ve optimize edilmiş bir müşteri deneyimi sağlayan çok yönlü bir pazarlama stratejisi oluşturabilirler.

En yüksek sonuçlar genellikle hala en büyük bireysel trafik payını alırken, birinci sayfadaki konumlar tıklama alma konusunda ön plandadır. Bundan sonra, tıklama dışı gösterimler, markanızın algısını şekillendirmek için son derece değerli olacaktır. İnsanlar gazete manşetlerine göz gezdirirken bile, ne okuyacaklarına karar vermeden önce arama sonuçlarını gözden geçirirler. Özellikle günümüzün tıklama tuzağı döneminde, makaleler, bir şirketin çevrimiçi itibarını etkileyen yanıltıcı başlıklara sahip olabilir. Bu nedenle, çevrimiçi anlatımınızı düzenlemek ve marka değerini korumak istiyorsanız, arama sonuçlarınızı yönetmeniz kaçınılmazdır.

Kurumsal SEO Çözümleri Gerekli Olduğunda

Kurumsal SEO çözümlerine ihtiyaç duyan şirketlerin birkaç ortak noktası vardır. Çoğu, büyük bir takipçi kitlesine sahip büyük markalardır, ancak diğer faktörler de bu denklemde rol oynar. 

İşte kurumsal SEO web sitelerinin ve organizasyonlarının en önemli özellikleri:

  • Web sitesinin boyutu:Bir web sitesinin 500.000 sayfası için SEO’yu yönetmek, tamamen farklı yönetim teknikleri gerektirir. Bu durumda sayfa içeriği oluşturmak ve güncellemek için daha yüksek otomasyon, URL’ler, META etiketleri ve yerinde bağlantı gereklidir.
  • Küresel SEO ihtiyaçları: Dünya çapındaki uluslararası bir şirketin, çeşitli ülkeler ve/veya diller için farklı web siteleri versiyonları olduğunda veya çok sayıda yerel web sitesi olduğunda, SEO uygulaması, örneğin içerik oluşturma ve anahtar kelime stratejilerinin uygulanması amacıyla daha karmaşık hale gelir. Şirketin web siteleri birbirlerinin sıralamalarını bozar.
  • Birden fazla web sitesi: Şirketler, birkaç marka altında pazarlanan bir e-ticaret işletmesi gibi birden fazla web sitesini yönettiğinde, tıpkı yukarıda belirtildiği gibi, SEO çok daha karmaşık hale gelir.
  • Markalama yönergeleri/gereksinimleri: Güçlü bir marka bilinci oluşturma yönergeleri, belirli META verileri gibi, site içi ve site dışı içerikte anahtar kelime hedeflemeyi genellikle karmaşık hale getirir. Bu zorlukların üstesinden gelmek, kurumsal SEO ajansının sahip olması gereken en önemli özellikler arasında sayılabilir.
  • Metin yazarlığı için yasal yönergeler: Büyük kuruluşlar genellikle web sitesi içeriğinin, kurumsal blogun, sosyal medya içeriğinin ve diğer site dışı içeriğin SEO etkinliğini etkileyen yasal yönergelere sahiptir. Kurumsal SEO ajansı, yasal parametreleri anlayabilmeli ve bunları dahili ekibine ve ayrıca site dışı yayın ortaklarına etkin bir şekilde iletebilmelidir.

Kurumsal SEO Titizlikle Yönetilmesi Gereken Bir Süreçtir

Kurumsal SEO çözümleri, araştırmacılar, stratejistler, analistler, metin yazarları, SEO teknisyenleri, içerik girişimcileri, ön uç geliştiriciler, tasarımcılar ve arka uç geliştiriciler dahil olmak üzere birçok SEO uzmanının katılımını gerektirir. Sürekliliği korumak için, SEO firmasının kilit pozisyonlarda ve tamamen kontrolünde yedekli personel bulundurması gerekmektedir. Freelance çalışanları tercih etmek, kampanyaları aşırı derecede bir kişinin müsaitliğine bağlı hale getirir.

Kurumsal arama motoru optimizasyonu için, içerik oluşturma ve reklamcılık, her ay bazı web sayfası dışı web günlüğü gönderilerini devre dışı bırakmaktan çok daha fazla endişe vericidir. Kurumsal SEO organizasyonu, kurumsal içerik yönetim sistemlerinde, yayıncılarla aşırı aşamalı ilişkiler kurma, içerik stratejileri oluşturma, yüksek kapsamlı editoryal takvimlerle uğraşma, metin yazarlığı, araştırma ve düzenleme konularında yetenekli olmalıdır.

Kurumsal SEO stratejileri, şirket tarafında, müşterilerin tarafında ve web barındırma hizmeti ve yayın web sitelerinden oluşan dış kuruluşlarla çok sayıda unsura sahiptir. Arama motoru optimizasyonu süreci, proje yönetiminde oldukça profesyonel personeller aracılığıyla her zaman dikkatli ve düzgün bir şekilde yönetilmezse, strateji başarılı olmayacaktır.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu