BASIN BÜLTENİ

Makam Bayrağı Kullanım Mercileri

Bayrak satışı ve imalatı konusunda pek çok çalışmaları olan firma makam bayrağı ve makam bayrak direği üretimi konusunda da çalışmaları olmaktadır. Makam bayrakları genel itibariyle belli bir makamı simgelemek için kullanılmaktadır. Eskiden genellikle resmi kurumlarda görmeye alıştığımız makam bayraklarını günümüzde pek çok yerlerde görebilmekteyiz. Özellikle özel kurumların ofislerinde yer alan makam bayrakları kuruma ayrı bir anlam katmaktadır. Bu amaçla kullanılan çok sayıda makam bayrakları vardır.

Bazı tanıtım firmaları ve reklam ajansları gibi yerler de tanıtımlarını daha etkili şekilde yapmak için makam bayrağı kullanımını tercih etmektedirler. Çeşitli amaçlar doğrultusunda yapılan organizasyonlarda da makam bayrakları en çok tercih edilen bayrak çeşitlerindendir. Kısaca makam bayrakları bulunduğu yere ve kullanım amacına göre kurum ve kuruluşlara ayrı bir anlam ve kalite katmaktadır. Bu sayede pek çok kurum ve kuruluş prestijini yükseltme hedefindedir.

Makam direği çeşitleri:

Makamın büyüklüğü ve forsuna göre demir, çelik, pirinç, krom ve hatta altın gibi madenlerden üretilmiş makam direkleri kullanılabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı makamında bulunan bayrak direği tamamen el işçiliği altın kaplamadır. Bu cumhurbaşkanlığı makamının Türkiye cumhuriyeti makamlarında en yüce ve kudretli makam olduğu için bir zorunluluktur. Bazı özel şirketler dekorasyon amaçlı platin gümüş hatta çeşitli parlak alaşımlarda makam direği kullanmaktadırlar. Makamın zorunluluğu olan bu aksesuarlar aynı zamanda zarafet ve gösteriş öğesi olarak kullanılmaktadır.

Kaliteli Flama Bayrak

Sipariş etmek istediğiniz flama bayrakların son derece kaliteli olmasını ve uzun süre kullanılmasını bekliyorsanız o zaman doğru adreste olduğunuzu bilmeli ve flama bayrak siparişinizi bir an önce vermelisiniz. Kaliteli flama bayrak üretimi ile son derece güvenilir bir firma olduğumuzu temin edebiliriz. Güvenli, kaliteli ve hesaplı bir flama bayrak hizmeti almak istiyorsanız bunu yapabileceğiniz bir adreste olduğunuz için elinizi çabuk tutmalı ve bir an önce flama bayraklarınıza kavuşmalısınız. Flama bayraklarınız son derece kısa bir sürede elinize ulaşmış olacaktır.

Bayrak İmalatında Kumaşın Önemi Nedir?

Bayrak imalatı için mutlaka kumaş türüne özen gösterilmesi gerekir. Burada kullanılan kumaşlar ve kumaşlar sanıldığından daha fazla önem gerektirir. Hem bayrağın daha güzel bir görünüme kavuşması adına, kalay temizlenmesi adına hem de dış etmenlerden etkilenmemesi adına çok önemlidir. Eğer firmanızı daha iyi temsil etmek istiyorsanız, mutlaka bayrak kumaşı kullanımına özen gösteren firmadan hizmet almanız önemlidir. Özellikle Türk bayraklarında kumaş kalitesi daha önemlidir. Siz de firmadan en iyi kumaş kalitesi ile daha iyi bir şekilde bayrak alarak, firmanızı daha iyi şekilde temsil edebilirsiniz. Bayrak üretiminde kullanılan kumaş çeşitleri ise;

Bayrak İmalatı

Bayrakların kullanım alanları oldukça geniştir. Bu nedenle başta devlet kurumları olmak üzere, özel kurumlar ve iş yerleri hem Türk bayrağı ve kendilerini yansıtan bayrakları kullanmak isterler. Ama bayrak satın alacak kişilerin ilk olarak dikkat etmeleri gereken konu bayrak alacakları firmanın kaliteli ve özenli iş çıkarıyor olmasıdır. Özellikle dış mekanlarda kullanılacak bayrakların kumaşları ve iplik kaliteleri daha büyük önem arz eder. Çünkü dış mekanlarda kullanılacak olan bayraklar, güneşten, yağmur, kar ve rüzgar gibi etmenlerden kolayca etkilenebilir. Ama kaliteli bir şekilde üretilen bayraklar, tüm dış etmenlerden kolay kolay etkilenmez. Özellikle bayrak imalatı ve üretim yapan firmasından alacağınız bayraklarda kalite kontrolleri en iyi şekilde yapıldığı için uzun yıllar kullanıma uygun olacaktır.

Kaliteli İmalat

Bayrak için kaliteli imalat son derece büyük bir önem arz etmektedir. Bayrak imalatında baştan sona dikkat edilmesi, özveri ile çalışılması gerekir. Bu yüzden, alanında uzman olan kişiler tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde beklenilen sonuç alınamayabilir. İmalat sırasında yapılan ufak bir hata bile büyük bir sonuç doğurur. İmalat için kullanılan baskı makinesi ve kumaşlar son derece önemlidir.

Flama Kumaşları

Flamaların kumaşları kalite kalite değişmektedir. Sizler istediğiniz kalitede kumaştan flama bastırma hakkına sahipsiniz. Maliyeti düşürücü bir unsur olan kumaş kalitesi seçiminde sizin tercihlerinize göre baskıları gerçekleştirmekteyiz. Genel olarak flama basımlarında kullanılan kumaşlar belli başlıdır. Bu kumaşlar; raşel, alpaka ve saten olabilmektedir. İstenilen kumaş türünde imalat ve üretimi gerçekleştirebilmekteyiz. Katalogdan model seçebilmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra kendi dizayn larınızı da bizlere sunabilmektesiniz. Veya tüm tasarım işlemlerinizi de sizlerin yerinize bizler gerçekleştirebilmekteyiz. Bu sayede kimsede olmayan oldukça farklı flamalara sahip olabilmeniz mümkün olacaktır.

Bazı Bayraklar

Türk Bayrağı: Türk bayrağı Türkiye’nin bağımsızlığını, özgürlüğünü, bölünmezliğini temsil etmektedir. Üzerinde kırmızı renkler üzerine beyaz renkli ay ve yıldız bulunmaktadır. Türk milleti için vatan kadar kutsaldır.
Süsleme Bayrakları: Mitinglerin ve büyük toplantıların vazgeçilmezi olan süsleme bayrakları, çoğu uluslararası firma tarafından kullanılır. Kamuoyunun dikkatini çekmeye odaklı oldukça etkili bir reklam ortamı oluşturur. Süsleme bayrakları, okullarda törenlerin olduğu zamanlarda sıklıkla kullanılan bayraklardır.
Roll Up Bayrakları: Fuar ve organizasyonların açılış törenlerinde veya toplantılarında çok amaçlı olarak kullanılan bayraklardır. Yere sabitlenerek kullanılan bayraklar genellikle tanıtım ve reklam amaçlı kullanılmaktadır. İsteğe bağlı olarak kumaş, kağıt, PVC üzerine uygulanan bir bayraktır.
Kırlangıç Bayrakları: Kamu kuruluşları veya özel sektörler için bayrakçı tarafından hazırlanan çeşit çeşit organizasyon alanlarında kullanılan bayraklardır.

Bayrak Nedir?

Bayrak deyince aklımıza ilk gelen ülkemizin bayrağı olur. Ülkemizin bayrağı al kırmızı üzerine beyaz ay yıldız ile simgelenmiştir. Bayraklar bulunduğu ülkelerin bağımsızlığını, özgürlüğünü, bütünlüğünü temsil ederler.
Bir ülkenin bayrağının olmaması diye bir şey yoktur. Her ülke için mutlaka bir bayrak vardır. Dünyada bulunan çok büyük ülkelerin bayrakları olduğu gibi, hiç ismi duyulmamış, tanınmayan küçük ülkelerin bayrakları da vardır. Bayrak bir ülkeyi vatan haline sokmaktadır.
Eski Türk dilinde bayrak olarak anılan Türk bayrağının tarihi oldukça eskidir. 1989 tarihinde Kosova Savaşında meydana gelen bir olayla kullanılmaya başlanmıştır. Osmanlı imparatorluğundan önce Türk bayrağı Anadolu Türk devletlerinde de kullanılmıştır. O zamanki Türk bayrağının rengi, şekli ve sembolleri hakkında bilgi bulunmamaktadır.

Kırlangıç Flama Fiyatları

Kırlangıç flamalar ekonomik çözümlerdir. Fiyat açısından oldukça ucuz olan ve adeti 6 liradan başlayan bayrakların boyutları arttıkça fiyatları da artmaktadır.
Toplu alımlarda fiyatların birim maliyetlerinin düştüğü flamaların, hassas ve parlak kumaşlardan yapıldığı bilinmektedir. Kırlangıç flamalar sayesinde birçok kutlama ve özel günlerde ekonomik çözümler yapılır.
Çok tercih edilmesi ve şık görünümleri nedeniyle fiyatlarının da uygun olması bu bayrakların herhangi bir ürünün tanıtımı için de kullanılması mümkün olmaktadır.

Bayrak Ve Bayrakçılık

Ülkemizin bayrağı olan Türk bayrağı bizler için kutsaldır. Tüm ülke bayrakları kendi bünyelerinde kutsal olarak bilinir. Bir ülke bayrağı o ülkenin onurunu, gururunu, bölünmezliğini temsil etmektedir.
Hiçbir ülke yoktur ki bayrağı olmasın. Her ülkenin kendine has renkleri ve sembolleri bulunan bayrağı vardır. Bir ülke için bayrak vatanın bölünmezliği ve bütünlüğü anlamına gelir.

Bayraklar ülke bayraklarından başka çokça çeşitlik gösterirler. Bunların arasında reklam amaçlı kullanılanlarından tutun, belirleme ve makam için kullanılanlara kadar oldukça fazla bayrak türü vardır. Bayraklar Her firma, kurum ve kuruluş kendi bayrağının simgelerine ve renklerine karar verir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Spor Bayramı’nda okul camlarına ve sınıf içlerine asılan bayraklar çocuklarımıza vatanımızın bölünmez olduğunu anlatır.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu