BASIN BÜLTENİ

Saç Dökülmesi Problemine Saç Ekimi Tedavisi İle Kalıcı Çözüm!

Saç ekimi saç dökülmesi probleminden mustarip olan kişiler için biçilmiş bir kaftandır. Saç ekimi işlemi hastanede uygulanan mikro cerrahi bir işlemdir. Mikro cerrahi işlem nedir derseniz, ameliyata göre daha basit bir operasyon ile kişiye saç ekimi gerçekleştirilmesidir.

Saç ekimi işlemi daha çok erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırılan bir hastalığa sahip olan kişilerin başvurduğu bir operasyondur. Erkek tipi saç dökülmesi haricinde kafasında yara izi bulunanlar veya birtakım saç hastalıklarına sahip olanlar için de saç ekimi uygulaması yapılır. Oldukça etkili ve bir o kadar da kalıcı olan bu uygulama ile siz de daha gür saçlara sahip olabilirsiniz.

Saç kaybının nedenleri nelerdir?

Saç kaybı nedenleri arasında en önemlisi kalıtsal özelliklerdir. Kişinin aile geçmişinde de saç kaybı görülmüşse kendisinin de bu problemi yaşama ihtimali oldukça yüksektir. Kalıtsal özellikler dışında yaş artışına bağlı olarak da saç dökülmesi yaşanabilir. Bazı travmatik yaralar sonrasında da o bölgede saç çıkmaması gibi sonuçlar görülebilir. Bunun dışında kişi birtakım hastalıklara sahip ise bu hastalıklara bağlı olarak da saç kaybı meydana gelebilir.

Saç ekimi işlemi sanıldığının aksine yalnızca kafa derisine uygulanmaz. Vücudun kıl bulunan diğer bölgelerinden kaş, sakal, bıyık gibi bölgelere de ekim uygulanmaktadır.

Saç ekimi işlemi nedir?

Saç ekimi işlemi kafa derisinde veya vücudunun kıl bulunan başka bölgelerinde çeşitli faktörlere bağlı olarak kıl dökülmesi sorunu yaşayan kişiler için uygulanan bir yöntemdir. Fakat daha çok kafa derisi için uygulanır. Oldukça etkili ve kalıcı bir çözüm olduğunu söylemek mümkündür. Birtakım sebeplere bağlı olarak artık saç çıkmayan bölgelere mikro cerrahi bir yöntem ile saç ekilmesi işlemine denir. Bu işlemde saç kaybı yaşanan bölgeye kişinin kendisine ait olan sağlıklı saçlarının ekimi yapılır.

Saç ekimi işlemi her hastaya özel olarak oluşturulmuş bir plan çerçevesinde yürütülür. Saç ekimi işleminde amaç ekimin gerçekleştiği bölgeye sanki hiç işlem yapılmamış gibi doğal bir görünüm kazandırmaktır. Saç ekimi operasyonu oldukça basit ve pratik bir cerrahi işlemdir. Bu işlemin mutlaka alanında uzman bir doktor ve ekip tarafından uygun hastane koşullarında uygulanması gerekir. Ancak en etkili ve kalıcı bir çözüm bu yolla oluşturulur.

Saç ekimi işlemi nasıl yapılır?

Saç ekimi işleminde ense bölgesinden alınan sağlıklı saçlar saç kaybı yaşanan bölgeye ekilir. Ense bölgesinden alınan sağlıklı saçlar ise greft olarak adlandırılır. Fakat her hastada enseden saç alma işlemi yapılmaz çünkü bazı insanların ense kökünde bulunan saçlar tamamen sağlıklı olmamaktadır. Bu gibi bir durumla karşılaşıldığında kişinin kollarından veya göğsünden yani kıl bulunan diğer bölgelerden saç kökü alma işlemi gerçekleştirilir.

Saç ekimi işlemi genel olarak saç ekilecek bölgenin genişliği de göz önünde bulundurularak birkaç saat içerisinde tamamlanır. Eğer uygulama yapılacak bölge oldukça geniş ise saç ekimi işlemi için birkaç seans gerekebilir.

Saç ekimi işlemi lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilir. İşlem bittikten sonra tedavi bölgesinde özel bir bandaj sarılır. Hasta uygulamadan bir iki saat sonra hastaneden ayrılabilir. Saç ekimi işlemi çok ağrılı bir işlem değildir. Fakat nadiren ağrı görüldüğü durumlar basit bir ağrı kesici ile kolayca halledilebilir.

Saç ekimi işleminde en önemli ana unsur nedir?

Saç ekimi işlemi oldukça ciddi olduğunu söyleyebileceğimiz bir cerrahi operasyondur. Bu işlemin herhangi bir zararı veya riski çok yoktur. Fakat yine de oluşabilecek muhtemel riskleri önlemek amacıyla saç ekimi işleminin muhakkak uygun hijyenik koşulları taşıyan bir hastane ortamında ve uzman ellerde uygulanması gerekmektedir. Saç ekimi işleminin hedeflenen başarıya ulaşması için mutlaka saç kaybı yaşanan bölgeye ekimi gerçekleştirilen saç köklerinin hızlıca bir şekilde tutması önemlidir. Eğer uzman ellerde ve doğru teknikle uygulanırsa saç ekimi işleminin başarısız olma ihtimali yoktur. Saç ekimi işlemi doğal bir görünüm katan ve kalıcı bir operasyondur.

Saç ekimi uygulamasından sonra ekim yapılan bölgedeki saçlar yeniden dökülür mü?

Saç ekimi uygulamasında ekim yapılan bölgedeki saçlar birkaç hafta içinde dökülmeye başlar. Fakat bu operasyon için son derece normal ve beklenen bir durumdur. Dolayısıyla geçici bir durum olduğunu ve korkulacak bir şey olmadığını söylemek mümkün. Bu dökülen saçlar ise üç dört ay sonra kalıcı bir şekilde tekrar çıkarlar. Böylece işlem başarı ile sonuçlanmış olur.

Bilinçsiz uygulanan saç ekimi işlemi ne tür riskler içerir?

Her tıbbi işlemde olduğu gibi saç ekimi işlemi de alanında uzman bir ekip tarafından uygun hastane koşullarında ve doğru teknikle gerçekleştirilmediği sürece birtakım risklerin mevcut olduğunu söylemek mümkün. Saç ekimi işlemi ciddi bir cerrahi operasyondur. Bazı insanlarda kellik derecesine bağlı olarak işlemin tamamlanması bir iki yılı bulabilmektedir. Nadiren de olsa bazı hastalarda enfeskiyon ve yara izi gibi belirtiler görülebilir. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi bazı kişilerde tedavi bölgesinde morarma ve şişlik gibi yan etkiler görülebilir ancak bunlar geçicidir.

Saç ekimi işlemi estetik mi yoksa tıbbi bir operasyon mu?

Saç ekimi özelinde bakıldığında daha çok tıbbi bir işlem olduğunu söylemek mümkün. Ancak estetik nedenlere bağlı olarak yapılan bir uygulamadır.

Saç ekimi için uygun adaylar kimlerdir?

Saç kaybı problemi yaşayan erkek ve kadınlara uygulanır. Fiziksel gelişimini tamamlamış, saç ekimi işleminde herhangi bir engel teşkil edecek bir rahatsızlığı bulunmayan, saç ekimi yapılacak bölgede uygun saç kökü nakil edilecek yeterli alan bulunuyor ise saç ekimi uygulamasını rahatlıkla yaptırabilirsiniz.

Saç ekimi işlemi fiyatları ne kadar?

Saç ekimi operasyonunu fiyatları uygulama yapılacak alanın genişliğine, uygulamayı yapacak doktorun tecrübesine ve uygulama yapılacak hastaneye göre değişiklik arz eder. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle buruna dolgu uygulama fiyatı için +90212 241 46 24  no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak saç ekimi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu