BASIN BÜLTENİ

Konik Kırıcı Nedir? Ne İşe Yarar?

Taş ocağı, maden ocağı veya dere kenarı gibi alanlarda bulunan granit, bazalt, andezit gibi sert ve aşındırıcı malzemeleri kırmak için tasarlanan iş makinelerine konik kırıcı adı verilir. Sekonder ya da  tersiyer kırıcı olarak da bilinen konik kırıcılar endüstri sektöründe yaygın olarak kullanılır.

Konik kırıcı, malzemeleri sıkıştırma, kesme ve bükme etkisi yöntemi ile kırma işlemini sağlar. Konik kırıcı ek olarak demir, krom, magnezit ve bakır madenlerindeki sert ve aşındırıcı malzemelerin kırılmasında kullanılır.

Konik Kırıcıların Avantajları Nelerdir?

  • Konik kırıcıların dayanıklı tasarımı sayesinde çok sert malzemeleri kırmak için gereken sağlamlığı ve gücü sunduğu bilinir.
  • Konik kırıcılar, malzemeyi sıkıştırma yöntemi ile kırdıkları için düşük toz ve aşınma oranı sunar.
  • Konik kırıcılar da gelişmiş kırıcı odası tasarımı ile parçalar üzerinde daha az aşınma sayesinde yüksek üretkenlik sağlanır.
  • Konik kırıcılarda kırıcı odasının ayarlanabilir olması istenilen boyutta malzeme almaya olanak sağlar.
  • Bakım ve onarım işlemleri kırıcının üzerinde rahatlıkla yapılabildiği için işletme maliyetlerinde düşüş olur.
  • Konik kırıcılar, düşük enerji tüketimi, güvenilirlik, verimli çalışma ve yüksek boyut malzeme alma oranı gibi özellikleri nedeni ile diğer kırıcılara göre öncelikli olarak tercih edilir.
  • Özellikle inşaat ve madencilik sektöründe konik kırıcılar önemli bir yere sahiptir.

Konik Kırıcı Nasıl Çalışır?

Konik kırıcılar birincil (premier), ikincil (sekonder) ve üçüncül (tersiyer) gibi kırma yöntemlerine sahiptir. Konik kırıcıda, kırma işlemi sırasında düzenli olarak hareket eden manto, konkav içerisinde  açılma ve kapanma hareketi yaparak çalışır. Konik kırıcılarda, kırma işleminde kapanma sırasında malzemeler araya sıkışır, açılma sırasında kırıcı odasından aşağı doğru hareket eder. Konik kırıcılar malzemeleri sıkıştırma veya kesme yöntemiyle kırabilir.

Konik kırıcılar hakkında detaylı bilgiye https://machineryline.com.tr/ sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu