BASIN BÜLTENİ

VPN Ne Kadar Güvenli?

Birçok kişi tarafından güvenli olduğu iddia edilse de, VPN kullanmak her zaman güvenli olmayabilir. Hem bilgisayardan hem de akıllı telefonlardan rahatlıkla kullanılabilen VPN’ler hakkında, özellikle ücretsiz olanlarının ne kadar güvenli olduğu konusunda çeşitli soru işaretleri vardır.

Sanal Özel Ağ anlamına gelen VPN, birbirinden uzakta olan iki bilgisayarın güvenli ve şifreli iletişim kurmasını sağlar ve aynı zamanda veri paylaşımını da güvenli hale getirir. Ayrıca internette gizli bir şekilde dolaşmak istiyor ve erişim engeli bulunan sitelere rahatlıkla girmek istiyorsanız VPNkullanabilirsiniz. 

VPN Kullanmanın Riskleri

VPN indirmek istediğinizde ücretli ve ücretsiz birçok uygulamayla karşılaşırsınız. Peki, bu denli gizli ve öznel bir hizmeti satın almak bedava olabilir mi?

Ücretsiz VPN hizmeti sunabilmek için firmaların elbette ki bir finansman kaynağına ihtiyacı olacaktır. Size ücretsiz sunulan hizmetin gelir kaynağının nereden geldiğini merak ediyor musunuz? İlk olarak güvenli olmadığını buradan anlayabilirsiniz. Reklamlardan gelir elde etmesi için sizin verilerinizi sızdırıyor olabilme ihtimali vardır. Bu nedenle hızlı karar vermeden önce, ücretsiz bir VPN kullanacaksanız mutlaka daha önceden bir araştırma yapın.

İsmi gereği VPN, sanal özel ağ olduğunu ifade etse de kullandığınız hizmet tüm bilgilerinizi, dosyalarınızı ve verilerinizi kullanıyor olabilir. Yani kısaca, VPN firması sizin özel olarak yaptığınız her şeyi rahatlıkla görebilir. Bu durumu önlemek için yapacağınız en iyi işlemlerden birisi, en iyi VPN listelerini incelemek olacaktır. Örneğin https://guvenlisorf.com/en-iyi-vpn/ linkine tıklayarak, teknoloji editörlerince incelenmiş en iyi VPN servislerihakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

VPN Kullanımının Amaçları

VPN, İnternet ortamında çevrimiçi yaptığımız aramaların görülmesini engellemek ya da erişim engeli bulunan sitelerde rahatlıkla gezinmek isteyen bireylerin birinci tercihidir. Ayrıca VPN kullanarak; bulunduğunuz konumu gizleyebilir, kişisel bilgilerinizin ve verilerinizin pazarlanmasına engel olabilir ve bulunduğunuz coğrafyanın gizlemiş olduğu sitelere erişim sağlayabilirsiniz. 

Aslında VPN kullanımının en temel amacı, sanal dünyadaki ağ trafiğini daha güvenli hale getirmektir. Çevrimiçi yaptığınız aramalarda kontrol sizin elinizde olsun istiyor ve görünmek istemiyorsanız en güvenilir VPN hizmetlerinden size uygun olanı indirebilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu